Nis 14, 2012 - Sağlık    No Comments

Öğrenci Diyeti

Her insanın hayatı birbiri ile uyumlu olmayacaktır. Aynı şekilde bu durumu diyet listelerinde görmek de ne yazık ki pek mümkün olmaz. Genellikle diyet listelerine göz atılırsa günü 5 eşit parçaya böldüklerini görebilirsiniz. Bu durumun temel sebebi ise daha çok yemek yedirerek günün açlık verici etkilerinden daha kolay kurtulmasını sağlamaktır.

Ama günlük hayatta devamlı olarak belirli bir periyot içerisinde bulunan insanların bu diyet programını uygulaması pek mümkün olmayacaktır. Bu gruptan biri de öğrencilerdir.

Ama öğrencilere bu diyet ile birlikte en fazla günlük düzenli yürüyüş tavsiye edilmektedir. Eğer elinizden geliyorsa günde bir saat yürümeyi ihmal etmemeniz büyük bir önem arz etmektedir.

Yaş aralığından dolayı günlük belirli bir miktar meyve tüketimi de önemli olacaktır.

Kahvaltı: Kahvaltıda muhakkak meyve suyu içilmelidir. Daha sonra light ekmek ile beraber bir miktar beyaz peynir ve domates salatalık tüketilmesi gerekir.

Öğle: Yine aynı şekilde kepek ekmeği ve bir miktar tavuk söğüş, az yağlı salata da alınabilir

Akşam: Bir miktar sebze çorbası içilebilir. Izgarada köfte yada light yoğurt tüketilebilir. İçerisinde bulunan yağ miktarına oranla tüketilen diyet ekmek miktarı artırılabilir.

Bu üç öğün bir aya düzenli olarak dağıtılmalıdır. Örneğin sebze çorbası isimi değiştirilerek tüketilebilir. Izgara tavuk yerine haşlanmış tavuk yiyebilirsiniz. Günde bir saat yürümeyi de kesinlikle ihmal etmemeniz gerekmektedir.

Konu hakkındaki görüş ve istekleriniz için yorum bırakın!

%d blogcu bunu beğendi: