May 13, 2013 - Genel    No Comments

Maden Deresi Şelale \ Karasu-Kocaali / Sakarya

Karasu ve Kocaali’ye kadar gelmişken deniz kıyısının sıcağından bunalanlar için çok yakında bir yer Maden Deresi; Adapazarı’na yaklaşık 1,5 saat, Karasu’ya ise 10 dk. uzaklıkta, Kocaali sınırlarında.

Karasu-Kocaali arasından içeriye doğru girince Cam Dağları’ndan kaynağını alan Maden Deresi’ne ulaşacaksınız. Derenin sesini dinleyerek, yeşile bezeli bir derede yürüyüşler yapmak ve güzel bir kır sofrası kurmak için ideal bir yer.

Çok Eskiden Burada Madenler Varmış

Çok eskiden burada kurşun, boraks, çinko ve altın madenleri varmış. 1914’de bütün galerileri çökerterek bölgeyi terketmiş işletmecileri.

Durmadan akan şelalesi, tarihi mağarası ile gezip dinlenirken bir yandanda tarihe tanıklık edeceksiniz. Kayın, çınar, ceviz ve fındık ağaçlarıyla donanmış. Ekim-Kasım aylarında kestane toplayabilirsiniz. Çevrede meyve ve sebze yetiştiriliyor. Bahçesinde çalışan bir üreticiden hemen orada koparılan sebzeler alabilirsiniz.

Maden Deresi’nde Konaklama İmkanı Var

Maden deresinin mesire alnına girmeden hemen solda büyüklü küçüklü ahşap lüks evler bulunuyor. Burada ailenizle birlikte konaklayabilirsiniz.

Konu hakkındaki görüş ve istekleriniz için yorum bırakın!

%d blogcu bunu beğendi: