Kim Milyoner Olmak İster Bir Milyona En Çok Yaklaşan Yarışmacısı Ceylan İnan İle Röpartaj

18 yaşındaki Ceylan İnan, Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 125 bin lirayla yetinse de herkes onu çok sevdi: ‘Milyon kazanamayınca, beni destekleyenler hayal kırıklığı yaşayacak diye korktum, ama daha güzel tepkiler geldi’

 

İtiraf etmeliyim, 20 yıllık gazeteciyim, sokakta kimse beni tanımaz. Üzerinde forması, pembe sırt çantasıyla dersaneden çıkıp koşarak buluşacağımız kafeye girdiği andan itibaren yanımıza gelip tebrik edenleri, “Kardeşim de sizin gibi bilgili, o da yarışmaya katılmak istiyor,” diyenleri, kafenin camına vurup “Seni çok seviyoruz,” diyen orta yaşlı hanımları görünce, “Popüler olmak, işte böyle bir şey olmalı,” diyorum. O da hemen ayağa kalkıp, ona yakınlık gösterenlerle sohbete başlıyor. Okuluyla dershane arasında gidip gelirken atv’de Kenan Işık’ın sunduğu Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına katılan Saint Joseph Lisesi son sınıf öğrencisi Ceylan İnan, milyoner olamadı ama tüm Türkiye’nin hayranlığını kazandı. Özgüveni ve açıksözlülüğüyle dikkat çeken İnan, yarışmada kazandığı 125 bin lira kadar, bu olağanüstü sevgi karşısında da şaşkın.

 

– Yarışmadan önce ve sonra hayatında neler değişti?
– Aslında ben aynıyım, ama herkes beni merak eder oldu.
– Okulda yılın en popüleri konuma geldin mi?
– Evet, ama popülerlik gibi değil de herkes için çok ilginç bir anı oldu. Programın final günü bir arkadaşımla kafede oturuyorduk, yanımızdan geçenler ‘Ne olur söyle, ne kadar kazandın?’ diye sordu. Çok güzel şeyler duyuyorum, tabii şaşırıyorum.
– Sosyal medya ortamında sana aşkını ilan edenler bile oluyor.
– Estağfurullah. Ben ne bu kadar büyük bir rakama ulaşacağımı tahmin ediyordum ne de bu kadar ilgi bekliyordum. ‘Herhalde herkes 125 bin lira alıyordur,’ diye düşünüyordum.
– Maalesef öyle olmuyor. Senden sonraki akademisyen yarışmacı, daha ilk soruda elendi.
– Biz o beyle birlikte bekliyorduk, çok bilgili biri. Heyecandan olmuştur, diye düşünüyorum.
– Sen hiç heyecanlanmadın yani.
– Ben de çok heyecanlandım. İlk anlarda gülüyordum, ama heyecandan dudağım titriyordu. Birkaç sorudan sonra rahatladım. Kendi kendime ‘Elime biraz para geçerse, itibarımı kurtarmış olurum en azından,’ dedim.
– Sizin jenerasyonun hayatı testler, sınavlarla geçiyor zaten, alışık olmalısın soru cevaplamaya…
– Bu bambaşka bir şey, orada olmak çok farklı. Ama ben ÖSS çocuğuyum, dört şık benim için çok aşina bir durum.
– Kitap kurdu mu, yoksa internet meraklısı mısın?
– Her şeyle ölçülü iç içeyim.Bir şeye çok odaklanıp, başka konseptlerden uzak kalmayı doğru bulmuyorum. Okulda iki yıl tiyatro yaptım. Ondan önce fotoğrafçılıkla ilgileniyordum. Binicilikle de uğraştım.
– Bu aralar neler okuyorsun?
– Godot’yu Beklerken’i aldım. (Gülüyor. Ceylan’dan iki sonra yarışmaya katılan genç, Godot’yu Beklerken yanıtını bilemeyince, elendi.) En son Kenize Murad’ın Toprağımızın Kokusu’nu okudum.
– Yemek yapar mısın?
– Yapıyorum. Annem de; babamın eşi, dünya tatlısı bir kadın olan Ozan da öyle. Mutfağa girmek onlara terapi gibi geliyor. Ben de onlardan göre göre alıştım.

KÖTÜ DÜŞÜNCELERE ZAMANI YOK
– İnternette seni ‘Neşeli, macerayı sever,’ diye tanımlıyorlar. Seni ne tür ortamlar neşelendirir?
– Farklı bir ortam gerekmiyor. Çünkü kötü düşüncelere harcanacak zaman yok. Ailemden gelen, babamın bana kazandırdığı bir özellik bu. Genel olarak her şeyin halledilebileceğine inanırım.
– Türkiye’de hayaller hep var ama gerçekleştirme cesareti olan az mı?
– Üniversiteye hazırlandığım için böyle konuları aramızda çok konuşuyoruz. Herkesin bir gelecek kaygısı var. Üniversite mezunu bile olsanız, iş bulma garantiniz olmadığı için herkes daha rahat girebileceği yolların peşinde.

ÜNİVERSİTEDEN MESLEK ALINMAZ
– Twitter’da o kadar ilgi gördün ki modacı Neslihan Yargıcı da hangi okulda okuduğunu sorup, seni tebrik edenler arasındaydı. 125 bin lirayla tamamlayınca nasıl tepkiler geldi?
– ‘Milyonu kazanamadığım ortaya çıkınca acaba neler olacak?’ diye ben de merak ediyordum, ama bu kez daha da güzel tepkiler gelmeye başladı. O kadar mutlu oldum ki. İnsanlar benden ümidini kesecek, hayal kırıklığı yaşayacaklar, diye beklerken bir anda daha güzel tepkiler aldım.
– Kazandığın parayı alınca neler yapacaksın?
– Eğitimime harcanacak. İki yıl Fransa’da iki yıl da ABD’de siyaset okumak istiyorum.
– Politikacı mı olacaksın?
– Üniversiteden meslek alındığına inanmıyorum. Mühendislik, mimarlık, hukuk okumuyorsanız, bir meslek almıyorsunuz, bakış açısı kazanıyorsunuz. O yüzden bence herkes hayatta ne ilgisini çekiyorsa, onu okumalı. Benim için bu siyaset. Ondan sonra da kafamda çizdiğim, akademisyenlik var. Yurtdışında okuduktan sonra dönüp vatana millete hayırlı olmak istiyorum. Orada kalmayı hiç düşünmüyorum.

ÜZÜLME LÜKSÜM YOK
– Milyon kazanamayınca çok üzüldün mü?
– Hayır, üzülmek ne demek? Büyük şımarıklık olurdu bu. Sırtımda taş taşımıyordum ki… Oraya oturup cevap veriyordum, bilirsem kazanıyordum. Ben öğrenciyim. Bin liraya bile az deme lüksüm yok. Bence kimsenin de yok.
– Milyona giden sorunun ne olduğunu merak ettin mi?
– Hayır, içimde hiçbir ukte yok. Ukte olmasını ayıp bulurdum. Aileme çok büyük katkı yaptım. Belki de eğitimimin masrafını çıkarmış oldum.
– Üniversite sınavının stresini atmak için Yoga, meditasyon yapıyor musun?
– Onlar bana göre değil. sBen dağa, kayaya tırmanmayı tercih ederim.

Incoming search terms:

  • kim milyoner olmak ister ceylan inan (55)

Konu hakkındaki görüş ve istekleriniz için yorum bırakın!

%d blogcu bunu beğendi: