Yandex’le İstanbul Trafiği Artık Haritada

Yandex, İstanbul’da yaşayan sürücülerin, sabahları İstanbul’un belirli noktalarından Avrupa veya Anadolu yakasındaki şehir merkezlerine gitmek ve akşamları yine şehir merkezlerinden söz konusu noktalara dönmek için direksiyon başında ne kadar zaman geçirdiğini analiz ederek, trafiğin yoğun olduğu saatlerde şehrin çeşitli semtlerinin arabayla ulaşılabilirliğini haritaya aktardı.

Araştırmada, biri İstanbul’daki herhangi bir yerde ve diğeri 1. Çevre Yolu’nun (O-1) içerisinde kalacak şekilde, şehirdeki rastgele iki noktayı bağlayan çeşitli rotalarda, 08:00 – 10:00 saatleri arasında şehir merkezine doğru ve 18:00 – 20:00 saatleri arasında şehir merkezinin dışına doğru yaşanan trafik yoğunluğu incelendi. Araştırılan her bir rota için, şehirdeki fiili trafik yoğunluğuna göre asgari yolculuk süreleri hesaplanmıştır.

Araştırmanın sonucunda elde edilen haritalara buradan ulaşabilirsiniz.

Nisan 2012 verilerine göre hazırlanan bu araştırma çerçevesinde 10 milyondan fazla rota incelenmiş olup, alınan sonuçlar Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki yol çalışmalarından ve yaz ayları için tipik olan trafik yoğunluğu düşüşünden etkilenmemiştir.

Nisan 2012 verilerine göre hazırlanan bu araştırma çerçevesinde 10 milyondan fazla yolculuk incelenmiş olup alınan sonuçlar, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki yol çalışmalarından ve yaz ayları için tipik olan trafik yoğunluğu düşüşünden etkilenmemiştir.

Konu hakkındaki görüş ve istekleriniz için yorum bırakın!

%d blogcu bunu beğendi: