Kim Milyoner Olmak İster 5 Ağustos Özeti

Birinci yarışmacı Ersoy CANKÜYER
72 yaşındaki Ersoy CANKÜYER, profesör, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi’nde çalışmış, beş yıl önce emekli olmuş. Kendini dengeli, entelektüel, yardımsever, kibar ve güvenilir biri olarak tanımlayan Ersoy Bey, yarışmaya eşi Nuray Hanım ve yeğeni ile birlikte gelmiş. Hedefi 125.000 TL kazanmak ve kazandığı para ile gitmediği ülkeleri ziyaret etmek.

İkinci yarışmacı NAZLI ASLAN
19 yaşındaki Nazlı ASLAN, Ege Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ikinci sınıf öğrencisi. Babası polis, annesi ev hanım olan Nazlı, yarışmaya halası ve ablası ile birlikte gelmiş. Kendini esprili, komik, özgüvenli biri olarak tanımlıyor. Aynı zamanda dans eğitmeni olan Nazlı, 125.000 TL kazanmayı ve kazandığı para ile dans okulu açmayı hedefliyor.

 

Üçüncü yarışmacı Yağız OZAN
23 yaşındaki Yağız OZAN, Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri son sınıf öğrencisi. Annesi ev hanımı, babası kuyumcu olan Yağız, yarışmaya arkadaşlarıyla birlikte gelmiş. Hedefi 60.000 TL kazanmak ve kazandığı parayı eğitimi için kullanmak.

 

İlki Paris’te açılan, girişinde “Ey midesi guruldayanlar, bana gelin, iyileştireyim” yazan ve anlamı “iyileştirmek” olan yer neresidir?
a) Şarküteri
b) Eczane
c) Tuvalet
d) Restoran

Cevap: D

Dôrdüncü yarışmacı Mehmet DOĞRU
24 yaşındaki Mehmet DOĞRU, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nde bilgi işlem teknikeri olarak çalışıyor, aynı zamanda Açık Öğretim Fakültesi’nde okuyor. Kendini neşeli, sevginin kıymetini bilen biri olarak tanımlayan Mehmet, yarışmaya yanında büyüdüğü ablası ile birlikte gelmiş. 2.000 TL kredi kartı borcu olan Mehmet, yarışmadan kazandığı para ile borcunu ödemek ve evlenmek istiyor.

 

Tarihte, Fransa’da oynanmaya başlanan tenis, ilk önce, raket yerine hangisiyle oynanıyordu?
a) Tava
b) Kürek
c) Kafa
d) Avuç içi

Cevap: D

Incoming search terms:

  • nazlı aslan kim milyoner olmak ister (16)

Konu hakkındaki görüş ve istekleriniz için yorum bırakın!

%d blogcu bunu beğendi: